O Hrad se hlásí adept, který by rád obnovil monarchii

Eliška Morochovičová
9. 8. 2012 16:00
Volebním mottem sochaře Emila Adamce je "silná vůle"
Adamec by v naší zemi rád zavedl monarchii.
Adamec by v naší zemi rád zavedl monarchii. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Do kampaně před přímou volbou prezidenta vstoupil kandidát, který kandidaturou plně podporuje obnovu konstituční monarchie na území Česka.

Zanedlouho čtyřicetiletý sochař Emil Adamec Aktuálně.cz potvrdil, že svou kandidaturu, již oznámil prostřednictvím elektronické pošty, myslí vážně.

"Moje podpora pro obnovu konstituční monarchie je směřovaná i k ostatním zemím bývalé Rakousko-Uherské monarchie," uvedl v oficiálním prohlášení. V příštích týdnech bude po celé republice sbírat potřebných 50 tisíc podpisů od potenciálních voličů.

Oznámení o kandidatuře na svých internetových stránkách pojal Adamec velmi osobně. Rozepisuje se o svém životě, životních vizích a kontroverzních názorech.

Hned v úvodu o sobě například píše, že zvláštní význam pro něj má symbolika dat, a tak si pro ohlášení své kandidatury vybral právě včerejšek. "Dnes je 8. 8. 2012 den, kdy ohlašuji svou kandidaturu. Moje kampaň začne 9. 9. 2012 a potrvá do 11. 11. 2012," píše.

Jeho mottem pro budoucí kampaň je "silná vůle" a znovuzbudováním konstituční monarchie by chtěl podle svých slov navrátit zemi stabilní a funkční systém.

"Turisté přeci nejezdí k nám obdivovat ošklivou moderní architekturu, ale historii. V království by odpadly všechny komplikace a náklady spojené s volbami, podvody, korupcí, nestabilitou, poslaneckou imunitou a dalšími nešvary republik," uvedl.

 

Právě se děje

Další zprávy