Ekonomika
7. 12. 2015 17:44
Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela během uplynulých deseti týdnů dalších čtyřicet provozoven. Typickými důvody byly rozsáhlé a dlouhodobé zanedbání úklidu, výskyt škůdců, hromadění odpadu, absence přístupu k teplé vodě a další prohřešky, které přímo ohrožují zdraví spotřebitele. Projděte si jejich abecední přehled.
Hanácká restaurace, Kostelec na Hané
Hanácká restaurace (kontrolovaná osoba: Martin Dombi), M. Ulického 782, 798 41, Kostelec na Hané
V provozovně nebyl zajištěný přístup k teplé vodě, z čehož vyplývala nedostatečná možnost hygienické očisty nádobí a výčepního skla. Dále nebyl zajištěný přístup teplé vody pro očistu rukou a toalety byly nefunkční. Stropy byly na některých místech provozovny popraskané a znečištěné. V provozovně navíc nebyla toaleta pro zaměstnance.