Volání z Evropy zlevní na cenu domácích hovorů. Jen dočasně

ČTK ČTK
13. 4. 2015 11:30
Operátor O2 láká na nižší ceny. Minuta hovoru přijde na 3,50 koruny, dosud stála přes šest.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Mobilní operátor O2 od poloviny května zavede pro všechny své zákazníky volání z evropských zemí za stejnou cenu, jakou si účtuje u domácích hovorů, tedy 3,50 Kč za minutu. Nabídka potrvá do konce září. 

Dosavadní ceny v rámci takzvaného eurotarifu se u operátorů pohybovaly nad šesti korunami.

Za odeslanou SMS, stejně jako za příchozí hovor, zákazníci O2 v Evropě zaplatí 1,50 koruny. Ve stejném období nabídne O2 také dvojnásobný objem dat v evropských datových balíčcích. Jeden MB dat díky nim vyjde na jednu korunu. Regulovaná cena EU je 6,60 Kč za jeden MB.

Konkurenční Vodafonev současnosti nabízí volání z evropských zemí za 6,30 Kč za minutu a příchozí hovor za 1,66 Kč. Při zaplacení 69 Kč za den se ceny sníží na vnitrostátní úroveň. U T-Mobilu vyjde volání po Evropě na 6,63 Kč za minutu.

Zákazníkům, kteří častěji cestují po Evropě, nabídne O2 od poloviny května nový tarif Free Evropa. Ten jim za 1199 Kč měsíčně kromě neomezeného volání a tří GB dat v rámci České republiky přinese také 300 volných minut na mezinárodní volání z České republiky do EU, a k tomu také 300 volných minut na příchozí hovory, 300 volných minut na odchozí hovory, 300 SMS a 300 MB dat v zemích EU a ve Švýcarsku, Norsku, na Islandu a v Lichtenštejnsku.

Další novinkou v nabídce tarifů Free je přidání základního objemu dat také k tarifu Free O2 60. Rychlá data LTE si tak budou moci vyzkoušet všichni zákazníci bez navýšení ceny. Od poloviny května O2 také zjednoduší obnovu objemu dat.

 

Právě se děje

Další zprávy