Transformers zbrojí do patentové války s Asusem

Adam Pešek
4. 1. 2012 6:58
Hračkářský gigant Hasbro žaluje Asus kvůli narušování intelektuálního vlastnictví. Tablet Transformer Prime se názvem až příliš podobá sérii autobotů Tranformers
Foto: archiv

K patentové válce v oblasti mobilních technologií se po celosvětových snahách firmy Apple postupně připojují další. Jeden z největších světových výrobců hraček Hasbro má patentovaný název oblíbených robotů-automobilů Transformers a nedávno uvedený tablet Asus Transformer Prime údajně zasahuje do autorských práv.

Tip: Přečtěte si naši recenzi na tablet Asus Transformer Prime!

Podle hračkářského giganta je pojmenování Transformer Prime přímým narušením intelektuálního vlastnictví Hasbra a snaží se těžit z popularity série, která v současnosti sklízí úspěchy hlavně ve filmovém zpracování. Název by prý navíc mohl mít negativní vliv na obchodní záležitosti společnosti.

Žaloby podobného ražení se obvykle týkají podobných typů zařízení a rozpor mezi hračkou a výkonným tabletem je jakousi novinkou. Hasbro nejspíš bude argumentovat tím, že by přímá konkurence obou firem mohla nastat v budoucnu.

Asus sice stvořil velmi povedený tablet s mnoha funkcemi, což dokládá většina jeho recenzí, přeměna v bojového robota však mezi nimi není. Úspěch série hraček v tomto soudním sporu je tedy velmi nejistý.

 

Právě se děje

Další zprávy