Asus Transformer Prime. Přichází vylepšený tablet

Adam Pešek
1. 11. 2011 2:37
Úspěšný byl už předchůdce a navázat by chtěl i nový Transformer Prime. Zákazníky oslovuje štíhlým tělem a výbornou fyzickou kondicí
Foto: ENGADGET.COM

Už první verze tabletu Asus Transformer sklidila poměrně velký úspěch a rád by jej napodobil i vylepšený nástupce Asus Transformer Prime. První neoficiální fotografie přístroj představily rovnou s hardwarovou klávesnicí, a potvrdily se tak předpoklady, že čtyři jádra z nového Asusu udělají přístroj na pomezí tabletu a smartbooku.

Elegantní hliníkové tělo s displejem velkým 10,1 palce je tenké pouhých 8,3 milimetru a softwarově Prime stojí na operačním systému Android 3.2 Honeycomb. Později je přislíbeno povýšení na novější verzi Androidu 4.0 Ice Cream Sandwich, samotné datum přechodu ale zatím známé není.

Standartní výbavu pak tvoří Wifi, Bluetooth, čtečka karet, audio nebo mini HDMI výstup, na zadní straně se ještě nachází kamera s LED přisvětlením. Na baterii by Prime měl vydržet zhruba 14,5 hodiny.

Na trh tablet vstoupí 9. listopadu a cena je zatím neznámá. Internetový magazín Notebook Italia, který zveřejnil první neoficiální fotky, ji však odhaduje na 499 dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy