Tablet s procesorem Nvidia Tegra 3 pod 200 dolarů?

Adam Fiala
5. 4. 2012 22:32
Nvidia snižuje výrobní cenu procesorů, a tak by tablety Android mohly stát pod dvě stě dolarů
Foto: Aktuálně.cz

Kdo má zájem o extrémně levný tablet, může si za méně než sto dolarů pořídit tablet Ainovo s Ice Cream Sandwichem. Kdo se shání po kvalitním zboží, ten si připraví minimálně pět set dolarů za nový iPad Applu. Jaká je tedy rozumná cena za tablet? Vloni úspěšně odstartoval Kindle Fire od Amazonu, který za dvě stě dolarů vede kategorii tabletů za nízkou cenu. Letos se souboj přiostří a své chce říct i Nvidia.

Nvidia se tlačí k ceně od Amazonu

Společnost Nivida dodává do tabletů (jako je Asus Eee Pad Transformer Prime) procesory Tegra 3 a už na začátku roku předvedla na CES 2012 nový prototyp sedmipalcového tabletu, jehož cena by měla klesnout na dvě stě padesát dolarů. Nvidia se pokouší snižovat výrobní náklady procesoru Tegra 3.

Nyní přišla s informací, že by se tablety s procesorem Tegra 3 mohly v druhé polovině roku prodávat za pouhých 199 dolarů, čímž by ceny klasických tabletů dorovnaly Kindle Fire, který se vyvinul ze čtečky.

Tablet Googlu s Androidem

Ve hře je nyní i chystaný tablet Google Nexus, v němž chce společnost Google zužitkovat svůj operační systém Android. Ten používá celá řada jiných výrobců, teprve teď však dostane kompletní ekosystém. U něj se cena také odhaduje mezi sto padesáti a dvě stě dolary. Využívat by přitom mohl právě Tegru 3.

Z tohoto spojení by tak mohl vzniknout lákavý produkt, který zatřese trhem. A to možná víc než říjnový tablet s Windows 8. Odhadovaná výše jeho ceny totiž dosahuje minimálně hodnot výrobku Applu.

 

Právě se děje

Další zprávy