První tablet s Windows 8 ponese značku Lenovo

Adam Fiala
26. 3. 2012 7:16
Lenovo se pokouší zaujmout pozici prvního výrobce tabletu s Windows 8
Windows 8 beta
Windows 8 beta | Foto: Microsoft

Úspěch nového iPadu je tak velký, že si ostatní výrobci tabletů budou ještě dlouho lámat hlavu. Applu se jednoduše povedlo vytvořit univerzální produkt s kvalitními komponenty, aniž by se snažil být nejlepší v tom či onom (až na ten displej, 4G a Bluetooth). Vyvstává otázka, jak si povede Microsoft. Tablet s Windows 8 v říjnu není nepravděpodobný. A pokud bude, tak nejspíš se značkou Lenovo.

Najde Apple iPad konkurenty v Microsoftu a Googlu?

Nejnovější operační systém od Microsoftu s osmičkou na konci budí pozornost tím, že sjednocuje uživatelské rozhraní (Metro) jak pro majitele osobních počítačů, tak pro přenosná zařízení tablet a smartphone. Microsoft má dost síly, aby mohl Applu konkurovat, jde teď o to vytvořit kolem nových Windows auru produktu, který musí zákazník mít. Roli bude hrát výbava i cenová relace. Co do ceny bude zajímavější tablet Googlu, Windows 8 by se hlavně měly snažit nestát až tolik.

Lenovo má zkušenosti s tablety

Výsledek by měl vzejít z toho, na čem se dohodne Microsoft jako dodavatel softwaru a výrobce hardwaru. Podle serveru The Verge by prvním dodavatelem tabletu s Windows 8 mělo být Lenovo. Od tohoto výrobce se v českých obchodech prodávají IdeaPad a ThinkPad. Naposledy představil na CES 2012 koncept laptopu Lenovo Yoga s dotykovým displejem, jehož skloněním se změní v tablet. Pozadu nechce být ani Dell. Agentura Bloomberg citovala šéfa společnosti, podle něhož by první tablety Dell s Windows 8 měly být k dostání v momentu, kdy se začnou prodávat operační systémy s osmičkou.

 

Právě se děje

Další zprávy