Po letech čekání vyšlo třetí pokračování hry Diablo

tl
16. 5. 2012 6:05
Servery Blizzardu čelily první den po spuštění Diabla náporu hráčů
Zdroj: oficiální stránky Diablo
Zdroj: oficiální stránky Diablo | Foto: Aktuálně.cz

Po dlouhých letech čekání včera vyšel třetí díl legendární hry Diablo. Od vydání posledního dílo uplynulo již dlouhých dvanáct let, na samotném třetím dílu pracovala společnost Blizzard už od roku 2005. 

Hra byla poprvé představena před čtyřmi lety a datum jejího vydání bylo od té doby mnohokrát posunuto. Kromě série her Diablo stojí vývojářská společnost Blizzard za takovými tituly, jako je nejhranější MMORPG, World of Warcraft nebo populární sci-fi strategie Starcraft.

Blizzard chrání Diablo před piráty

Aby Blizzard zabránil nelegálnímu šíření hry, všichni hráči musí být při spuštění hry připojení k internetu a přihlášeni na herní servery Blizzardu, a to i pokud chtějí hrát hru jednoho hráče.

Toto opatření způsobilo hned první den velké přetížení serverů a mnoho hráčů si tak dlouho očekávaný titul nemohlo dopřát. Při plných serverech se hned na přihlašovací obrazovce objeví zpráva nazvaná „error37" a hráč není do hry vpuštěn. „Error37" se hned stal velice frekventovaným tagem na Twitteru, kde fanoušci série nešetřili posměšky na účet Blizzardu kvůli jeho nepřipravenosti na masový nápor.

Akční hra na hrdiny Diablo 3 byla jedním z nejočekávanějších hreních titulů roku 2012. Hráčský svět však letos čekají další hity, jako například Call of Duty: Black Ops 2 nebo Assassins Creed 3.

--------------------------------------------------------------------------------

Nejen PC hry pro všechny hráče.

 

Právě se děje

Další zprávy