Diablo 3 zažilo testovací víkend

Adam Fiala
25. 4. 2012 8:39
Stovky tisíc příznivců hry Diablo vyzkoušelo třetí díl
Zdroj: oficiální stránky Diablo
Zdroj: oficiální stránky Diablo | Foto: Aktuálně.cz

Do uvedení počítačové hry Diablo 3 zbývají jen tři týdny. Už o víkendu se hra otevřela pro beta testování a v jednu chvíli se ve fantasy světě nacházelo tři sta tisíc hráčů.

Svědčí to o nepolevující popularitě herního titulu, na jehož třetí díl se netrpělivě čeká. Úplně první titul ze série Diablo se objevil v roce 1996 a druhý díl následoval po třech letech. Pokračování se tak vyhlíží už přes deset let a zatím se dočkají jen hráči na PC. Vydání hry pro herní konzole je nejisté, i když ve vývojářské společnosti Blizzard zvažují jejich potenciál.

Nejprve singleplayer, PvP později

Majitelé Xboxů 360 a PlayStationů budou muset zase jednou odložit gamepady a posadit se k počítači, aby okusili možnosti nového Diabla. Kdo nechtěl čekat do patnáctého května, což je datum oficiálního vydání, mohl se zapojit do otevřeného testování beta verze. To připadlo na minulý víkend, takže fanoušci Diabla mohli strávit tři dny ve svém oblíbeném světle. Po letech opakovaného hraní dvojky to muselo být osvěžující.

Pokud se dá od nového vydání něco čekat, je to vylepšená grafika. Způsob vedení kamery zůstane stejný, hráč může obraz jenom přibližovat a oddalovat. Zachován zůstane také herní žánr akční RPG, stejně tak mód singleplayer a multiplayer. Ačkoliv na herní systém hráč proti hráči (PvP) si budou muset uživatelé počkat o něco déle. Spolu s vydáním hry nebude tento systém dostupný, až později ho zprovozní patch. Tvůrci chtějí, aby všechno vypadalo perfektně, ale brání se dalšímu oddalování. Však byla tato počítačová hra poprvé oznámena už před čtyřmi roky.

O měsíc dopředu a bezplatně

Konkrétní čísla ohledně toho, kolik lidí se o víkendu zúčastnilo bezplatné zkoušky nového Diabla, ještě nejsou. Zatím se Blizzard pochlubil pouze tou statistikou, že v jednu chvíli bylo na serveru kolem tří set tisíc lidí. Nebylo proto ani neobvyklé, že se nadšeným hráčům nedařilo vytvořit hru nebo do ní vstoupit. Problém se objevil i v komunikaci, možnosti chatu byly často omezeny. To bylo ovšem součástí zátěžové zkoušky a napomůže to hladšímu rozjezdu v pravý čas. Počkejme si, jak si Diablo povede ve srovnání se sériemi Call of Duty nebo Mass Effect.

 

Právě se děje

Další zprávy