Na PlayStation Vita se chystá Call of Duty

Adam Fiala
20. 2. 2012 2:22
Nová přenosná konzole Sony PlayStation Vita utáhne i Call of Duty
Foto: Hratelně.cz

V noci z jedenadvacátého na dvaadvacátého odstartuje prodej nové herní konzole PlayStation. Speciální akce jsou přichystány do Prahy (prodejna na Karlově náměstí) i Bratislavy (prodejna v Auparku Bratislava). Kapesní přístroj PS Vita se pyšní silným hardwarovým zázemím a z toho plynoucími výhodami. I hry, které by bylo jinak nemyslitelné hrát na něčem jiném než výkonné stolní konzoli PlayStation 3, se zázrakem dají hrát na malém přístroji. Jednou z nich bude i Call of Duty.

Call of Duty drží rekord v prodejnosti

Akční herní série Call of Duty slaví úspěchy napříč herními platformami. Na přelomu října a listopadu vyšlo další pokračování nazvané Modern Warfare 3. Zásluhou tohoto dílu se Call of Duty dočkalo miliardového rekordu. Za pouhých šestnáct dnů v prodeji dosáhla hra této mety.

Zároveň se řadí mezi nejstahovanější pirátské tituly. Grafika nejlepší kvality je nedílnou součástí a lze předpokládat, že při vydání na PS Vita ze svých nároků nepoleví. Bylo by podivné, kdyby studio Activision šlo jinou cestou než směrem k realisticky detailnímu a zničitelnému trojrozměrnému prostředí.

Bude to nový titul, nebo modifikace staršího?

Jeden z představitelů společnosti Sony Guy Longworth potvrdil, že Call of Duty vyjde na PS Vita ještě tento rok, s největší pravděpodobností na podzim. Bližší informace o samotném titulu ale nejsou známé.

Hráčská komunita se tak zatím může jenom dohadovat, jestli půjde o zbrusu nový přírůstek, nebo modifikaci staršího člena série jako třeba Modern Warfare 3. Koncem roku by každopádně mělo vyjít tradiční pokračování série, a tak by tyto dvě události mohly splynout. Do té doby nezbývá než si vybrat z rostoucí nabídky her pro PlayStation Vita.

 

Právě se děje

Další zprávy