Objeví se Android 5.0 ještě před začátkem léta?

Adam Fiala
27. 2. 2012 4:25
Digitimes přinesly informaci, že Google vydá novou verzi Androidu
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

Skutečně tomu není tak dávno, co Google představil Ice Cream Sandwich. Operační systém Android 4.0 byl do světa vypuštěn loni v listopadu. Nový Android přinesl komplexní zlepšení a sblížil smartphony a tablety. Taiwanský technologický zpravodaj Digitimes přišel se zprávou, že Google už plánuje vydání Androidu 5.0.

Android a Windows

Vyšší verze operačního systému pro smartphony a tablety by měla nést krycí označení Jelly Bean. Google by v něm měl posílit specifické vlastnosti pro užití v tabletech. Výjimečnou schopností by ale systém disponoval ve spojení s operačním systémem určeným pro počítače - Windows 8. Jejich příchod je ještě pořád otázkou budoucnosti, Microsoft ladí všechny součásti a na CES 2012 přinesl ochutnávku. Android 5.0 by však mohl být nainstalován na počítači spolu s Windows 8, uživatel by mezi systémy mohl přepínat a nemusel by přitom provádět ani komplikované rebooty.

Pomalý nástup Ice Cream Sandwiche

Zdrojem zpráv jsou dodavatelé součástek. Android by podle nich vyšel ve druhém čtvrtletí letošního roku. Proti důvěryhodnosti informací ale hraje nepřítomnost Windows 8, s kterými by spolupracoval, a krátká doba od poslední verze. Ice Cream Sandwich se sotva objevil na několika přístrojích, Asus jej zpřístupnil na Transformer Prime a výrobci jako Samsung teprve chystají upgrade starších modelů s Honeycombem na Ice Cream Sandwich.

 

Právě se děje

Další zprávy