Mozilla končí s vývojem emailového klienta Thunderbird

tl
11. 7. 2012 7:06
Mozilla se chce soustředit na OS Firefox
Foto: Czilla.cz

Společnost Mozilla už nebude nadále pracovat na nových verzích svého open source emailového klienta Thunderbird a namísto toho se bude soustředit na ambicióznější projekty. V dopise pro zaměstnance to píše šéf vývoje klienta Thunderbird, Jb Piacentino.

V Mozille se totiž rozhodli, že peníze, které do projektu Thunderbird vkládají, nejsou úplně nejlépe využity, a že bude lepší, když své zdroje použijí na něco jiného. Tím se myslí především internetový prohlížeč Firefox, který využívá několik milionů uživatelů a vyžaduje tak neustálou inovaci.

Firefox OS už v lednu?

Dalším projektem, na který se musí v současnosti Mozilla soustředit je chystaný operační systém pro mobilní zařízení s provizorním označením Mozilla Firefox OS. Ten by se měl do telefonů dostat začátkem příštího roku a útočit tak na operační systém Android od Googlu.

Podle Piacentina si ale Mozilla nepřeje, aby se Thunderbird úplně zastavil, protože se podle něj jedná o jeden z mála opravdu volných open source emailových klientů na trhu a byla by škoda ho posílat úplně k ledu. Očekává se tedy, že vývoj tohoto klienta převezmou od Mozilly sami uživatelé, kteří ho budou z nadšení inovovat.

 

Právě se děje

Další zprávy