Firefox 8 přidal Twitter a zakázal doplňky

Adam Pešek
10. 11. 2011 8:12
Firefox 8 přichází relativně krátce po svém předchůdci a výrazných novinek tak moc není. Nejvýraznějšími je nutnost povolit jednotlivé doplňky a vyhledávání na Twitteru
Foto: Czilla.cz

Mozzila nové verze prohlížeče chrlí úctyhodným tempem a už zhruba šest týdnu po „sedmičce" světlo světa spatřil Firefox 8. A zatímco předchůdce výrazně snížil hardwarové nároky, změny v novince už tak zásadní a na první pohled patrné nejsou.

Hned po aktualizaci a restartu počítače na uživatele vyskočí okno s výběrem doplňků a zásuvných modulů k zablokování. Ty často zbytečně zatěžují běh prohlížeče, a proto je nově třeba každý z nich povolit.

V menu přibyla možnost načítání panelů až po jejich vybrání a k vyhledávačům Mozzila přidala Twitter. Čeští a slovenští uživatelé si na něj však budou muset ještě počkat, tato novinka zatím funguje jen v několika jazykových verzích.

Firefox se pak zlepšil i v podpoře standardu WebGL, určitých úprav doznaly i různé další knihovny a vývojářům se tak nabízí několik nových možností.

Další verze ale na sebe jistě nenechá dlouho čekat. „Devítka" se právě nachází ve fázi vývoje, nicméně už nyní ji lze vyzkoušet a první uživatelé tvrdí, že je stabilní.

 

Právě se děje

Další zprávy