Mozilla tvoří nový prohlížeč pro iPady

tl
25. 6. 2012 9:55
Prohlížeč Junior od společnosti Mozilla chce zkvalitnit užívání webu na iPadu
Foto: Reuters

Uživatelé iPadů mají v současnosti k dispozici několik alternativ k internetovému prohlížeči Safari, mezi jmény jako Opera Mini, Atomic nebo Dolphin ale stále chybí prohlížeč od společnosti Mozilla.

Ta zatím vyvinula pouze jednoduchou aplikaci pro iPhone, která umí synchronizovat záložky s Firefoxem nainstalovaným v počítači. Nyní ale vývojáři z Mozilly pracují na novém vlastním prohlížeči pro iOS, který ponese jméno Junior.

Junior se bude od ostatních prohlížečů, včetně Firefoxu pro Android, lišit zejména absencí  adresového řádku a záložek v horním okraji prohlížeče, díky čemuž se webové stránky budou stále zobrazovat přes celou obrazovku tabletu.  Na levé straně displeje se nalézá tlačítko „zpět" a na opačné straně je tlačítko „+", které po stisknutí otevře novou obrazovku s adresovým řádkem a dalšími možnostmi. Mezi ně patří například zobrazení seznamu pěti posledních navštívených stránek, který má nahrazovat správu záložek.

Safari je zatím nejlepší

Podle jednoho z šéfů Mozilly, Alexe Limiho, nepřináší prohlížeč Safari uživatelům iPadů moc dobrý zážitek ze surfování po webu, a to i přes to, že se podle něj jedná o zatím nejlepší prohlížeč pro iOS. To by se ale s příchodem prohlížeče Junior mělo změnit.

Kdy můžeme ale novinku od Mozilly očekávat zatím není jisté. Podle všeho je Junior zatím stále ve vývoji a některé prvky mu ještě chybí, už teď ale vypadá přinejmenším zajímavě.

--------------------------------------------------------------------------------

Vyberte si vhodné internetové prohlížeče.

 

Právě se děje

Další zprávy