Herní tablet Wikipad se začne prodávat od konce října

tl
18. 9. 2012 6:10
Wikipad kombinuje tablet s konzolí. K dostání bude v říjnu za 499 dolarů
Foto: THEVERGE.COM

Už na konci října se do prodeje dostane originální tablet Wikipad, který stejnojmenná americká firma poprvé představila už na veletrhu CES 2012, který proběhl v lednu v Las Vegas. 

Wikipad je velmi slušně vybavený tablet, který prezentován především jako zařízení určené ke hraní her. Hry umí samozřejmě spustit všechny tablety, Wikipad se od nich chce ale lišit.

Tím hlavním rozdílem bude příslušenství tabletu. K Wikipadu se totiž bude dodávat i odepínatelný herní ovladač, díky kterému budou některé hry stejně hratelné, jako na konzolích Xbox nebo PlayStation.

Wikipad podporuje i cloud gaming

Kromě speciálního herního ovladače budou mít majitelé Wikipadu přístup k většímu počtu herních titulů, než uživatelé běžných tabletů. Ti jsou totiž většinou odkázáni pouze na obchody s aplikacemi, jako je Google Play u Androidu nebo App Store u iPadů.

Jelikož se uvnitř Wikipadu nachází Android Jelly Bean, bude mít samozřejmě přístup ke hrám z Google Play, hráči ale mohou stahovat i z dalších zdrojů. Jedním z nich je katalog Tegra Zone, ve kterém se nacházejí hry pro upravené pro procesor nVidia Tegra 3, který se ve Wikipadu nachází. Kromě toho bude také možné hry streamovat pomocí cloud gamingové služby Gaikai.

Místo 3D jen dvě

Když byl Wikipad na začátku roku představován, mluvilo se o tom, že se do jeho výbavy dostane i dotykový 3D displej, který bude trojrozměrný obraz zobrazovat i bez speciálních brýlí. Nakonec tablet ale dostane pouze 2D displej s úhlopříčkou deset palců.

Tablet Wikipad se v USA začne prodávat 31. října za cenu 499 dolarů (asi 10 tisíc korun). Zůstává ale otázkou, jak dobře se bude nový tablet prodávat. Obdobné přenosné herní konzole, jako je PlayStation Vita nebo Nintendo 3DS, jsou totiž k dostání za výrazně nižší ceny.

 

Právě se děje

Další zprávy