Fotky nových Lumií se objevily na Twitteru

tl
31. 8. 2012 19:18
Nokia Lumia 920 bude novou vlajkovou lodí finského výrobce. Bude mít i PureView.
Foto: slashgear.com

Předvedení prvních smartphonů od Nokie se systémem Windows Phone 8 už asi nebude takové překvapení, jak se očekávalo. Na Twitteru se totiž objevily uniklé fotografie telefonů Lumia 920 a 820, které právě měly být příští týden v New Yorku slavnostně předvedeny.

Snímky obou dvou telefonů budou s největší pravděpodobností pravé, protože je na Twitter nahrál uživatel @evleaks, jehož věrohodnost je vysoká.

Chybět nebude ani foťák s PureView a LED diodou

Nokia Lumia 920, která byla v minulosti kódově označována jako Nokia Phi, by měla být novou vlajkovou lodí finské Nokie. Jejími parametry by podle všech spekulací měly být 4,5″ HD 720p displej, který bude mít stejně zahnuté okraje, jako má Lumia 800 a 21 megapixelový fotoaparát s technologií PureView. Původně se mluvilo i o xenonovém blesku, nakonec ale bude Lumie 920 dodávána "jen" s LED diodou. Uvnitř telefonu nebude chybět ani dvoujádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz a 1GH operační paměti.

Tím méně nadupaným modelem bude Lumia 820. Oproti své sestře bude mít o dvě desetiny palce menší displej a její foťák bude bez PureView. I přesto se ale bude samozřejmě stále jednat o špičkový telefon.

 

Právě se děje

Další zprávy