Konečně! Facebook už dokáže natrvalo smazat fotky

tl
27. 8. 2012 8:00
Facebook po letech ze svých serverů maže fotky, které uživatelé odstranili ze svých profilů
Foto: Facebook

Po několika letech stížností konečně Facebook technicky upravil své servery tak, aby se z nich co nejrychleji odstraňoval obsah, který uživatelé vymazali ze svých profilů. Úplné vymazání fotek totiž doteď trvalo Facebooku třeba i několik let.

Na fakt, že Facebook fotky, které uživatelé chtěli odstranit, ze svých serverů nemaže, ale jen je nezobrazí na profilu uživatele, přišel asi před třemi lety server ArsTechnica. Poté, co si na tento problém začal server stěžovat, se Facebook vyjádřil, že úplné mazání fotek ze serverů sociální sítě není technicky možné.

Fotky ze serverů zmizí za dva dny

Technické řešení zřejmě ale Facebook po několika letech přeci jen nalezl a fotografie podle všeho konečně maže. Na odstranění má největší sociální síť lhůtu třiceti dnů, v praxi jí to ale trvá „pouze" dva dny. Během této prodlevy sice fotka z profilu uživatele zmizí, nicméně pokud má na ni někdo přímý odkaz, může si ji nadále zobrazit.

Dvoudenní prodleva je sice už o poznání lepší než několik let, stále se to ale nevyrovná jiným sítím, jako je například Twitter nebo Flicker, ze kterých je obsah vymazán hned potom, co si o to uživatel požádá. 

Fotky nejsou jedinými daty, kterých se Facebook nerad zbavuje. Například obsah veškerého chatu je podle všeho z Facebooku zatím nesmazatelný, s e-maily je to podobně.


 

 

Právě se děje

Další zprávy