Okouzlující LG Prada se blíží uvedení na trh

Adam Pešek
17. 1. 2012 9:41
LG Prada je zčásti telefon, zčásti módní doplněk. Kombinuje v sobě totiž vlastnosti moderního smartphonu s luxusním designem od vyhlášeného módního domu Prada
Foto: ALEXISTECHBLOG.COM

LG navazuje na spolupráci s vyhlášeným módním domem Prada a uvede již třetí generaci luxusního smartphonu LG Prada. Stylový přístroj v sobě spojuje elegantní design s vlastnostmi moderních chytrých telefonů, ale na rozdíl od například přepychem hýřícího Vertu je kousek od LG skromnější a nijak výrazně se svými krásami nechlubí.

Dotykový telefon pohání operační systém Android 2.3 Gingerbread, nicméně dá se očekávat s brzkou aktualizaci na současný Ice Cream Sandwich. Uživatelské rozhraní přístroje doznalo výraznějších změn a stylový tak je nejen vzhled samotného telefonu, ale i ikony a menu.

Technologický server CNET, jenž už měl možnost třetí Pradu vyzkoušet, design hodnotí veskrze pozitivně: „Jak se dalo čekat, tahle Prada je dokonale stylová. Šasi je celé černé a zdobí ji logo Prada. Zadní stranu pokrývá krásný vzor, díky němuž telefon působí, jako by byl obalený v kůži. Pouze jsme byli poněkud zklamaní, když jsme zjistili, že je vyrobena z plastu."

O výkon se stará dvoujádrový procesor taktovaný na jeden gigahertz společně s gigabytem pamětí RAM, jako úložiště dat pak slouží osm gigabytů vnitřní paměti. Tu lze ještě rozšířit paměťovou microSDHC kartou o dalších 32 GB. Prostoru pro multimédia by tak měl být dostatek.

První dojem je tedy více než slušný, což potvrzuje i Katie Collins na serveru CNET: „Hezky vymóděný design telefonu LG Prada jej odlišuje od ostatních a displej Nova je překvapivě jasný. Naše první dojmy jsou pozitivní a stejně tak specifikace jsou slibné, bude ale ještě třeba podrobit jej rozsáhlejšímu testu a zjistit, zda může být opravdovou konkurencí současných high-end telefonů."

Na trhu se LG Prada objeví v průběhu ledna a cena se bude pohybovat kolem dvaceti tisíc korun. Balení navíc bude obsahovat sadu podobně laděného příslušenství.

 

Právě se děje

Další zprávy