Buďte rytířem Jedi díky Kinect Star Wars

Adam Fiala
20. 2. 2012 8:25
Svět Star Wars zažije premiéru ve hře ovládané gesty. S Kinectem
Foto: Bontonfilm

Svět Hvězdných válek nezažívá nejhorší časy. V únoru proběhla obnovená premiéra filmu Star Wars: Skrytá hrozba ve 3D, animovaný seriál z Klonových válek pokračuje a online svět Star Wars se zabydluje zásluhou hry The Old Republic. Dalším střípkem v bohatém programu je uvedení konzolové hry Kinect Star Wars.

Pohybem ruky pohazujte s objekty

Poprvé se uživatelé obejdou bez zběsilého mačkání klávesnice a myši či gamepadu. Doplněk konzolové stanice Xbox 360 zvaný Kinect potřebuje pouze pohyby rukou. Ještě nikdy tak nebyla příležitost pocítit Sílu v konečcích prstů tak silná. Fanoušci po celém světě si budou moct přestat hrát s imaginárním světelným mečem a pomocí Kinectu ho jednoduše ovládat ve hře.

Obsah bude tvořit několik různých módů - klasická kampaň, ve které se bude hráč probíjet mezi droidy, taneční sekce, ničení světa jako Rancorn, závody kluzáků nebo duelová část, ve které budou Jediové zlepšovat své schopnosti při konfrontaci se Sithy.

Vlastní Xbox 360 ke hře Star Wars

Součástí prodeje chystaného na třetí duben bude i limitovaná verze konzole Xbox 360. Sama ale nepřinese podstatnější změny. Ty se čekají od nové generace Xbox. Společnost Microsoft by měla letos uvést možná dva modely a ještě vylepšený Kinect. Přesto se v lednu tato konzole držela na špici nejprodávanějších herních přístrojů, zatímco prodeje her stagnují. Testuje se také implantace Kinectu do notebooků.

 

Právě se děje

Další zprávy