App Centre běží. Je základem pro Facebook Phone?

tl
19. 6. 2012 7:39
App Centre zatím pro mobily není moc použitelné
Foto: Facebook

Už přes týden běží na Facebooku nová služba App Centre, která funguje jako přehledný katalog všech facebookových aplikací a her. Služba je tedy jakýmsi konkurentem obchodů Google Play nebo App Store a mohla by tak tvořit základ pro předpokládaný Facebook Phone.

Aby bylo se ale mohlo App Centre srovnávat se svými konkurenty od Applu a Googlu, bude muset Facebook ještě pár chyb doladit.

Kde se stala chyba?

Tou asi nejzásadnější chybou je funkčnost App Centre na mobilních zařízeních. Pokud si chce někdo stáhnout aplikaci do svého telefonu, po kliknutí na tlačítko „Odeslat do mobilu" se mu otevře internetový prohlížeč s webovou stránkou, ze které je dále odkázán na obchody Google Play nebo App Store, pomocí kterých se aplikace konečně stáhne.

Získávání mobilních her a aplikací pomocí App Centre je tedy přinejmenším poněkud složité a zdlouhavé. Pokud ale Facebook chce, aby byla jeho služba na mobilech využívaná, bude muset tuto vadu v budoucnu napravit.

Základ pro Facebook Phone?

S vyhledáváním a používáním webových aplikací ale u App Centre žádný problém není. V podstatě se jedná o klasické Aplikace a hry, které jsou na Facebooku přítomny už dlouho a App Centre přidává pouze snadnější vyhledávání a podrobnější informace.  Jediným problémem webového App Centre je, že na hlavní stránce Facebooku není skoro vůbec k nalezení.

Zda je App Centre skutečně základem pro telefon od Facebooku jisté není, pokud tomu ale tak je, musí Facebook kromě lepší funkčnosti na mobilech také navýšit počet dostupných aplikací, protože těch zatím stále moc není.

 

Právě se děje

Další zprávy