Z iPadu pohodlně na Facebook. Zařídí to nová aplikace

Adam Fiala
13. 10. 2011 4:44
Aplikace pro iPad, umožňující hladký přístup na Facebook, se objevuje po měsících úpěnlivých proseb ze strany uživatelů
Foto: Ondřej Besperát

Dosud se musel majitel tabletu iPad a vášnivý návštěvník stránky Facebook v jedné osobě spokojit s alternativní aplikací využívanou na iPhone, což se s 11. říjnem změnilo. Navzdory stejnému výrobci obou přístrojů, společnosti Apple, je diametrální odlišnost přístrojů citelná, a tak byla funkčnost aplikace značně limitující. Nativní aplikace pro tablet se tak objevuje po měsících úpěnlivých proseb ze strany uživatelů, kteří si chtěli užít plný komfort. Optimalizovány jsou jednak funkce, tak i zobrazení, které odpovídá rozměrům iPadu a jeho dotykové obrazovce.

Co aplikace přináší

AppStore nabízí novou verzi aplikace Facebook s označením 4.0.1, která je plně kompatibilní s iPadem. Přináší možnost ve správném a vysokém rozlišení prohlížet fotografie, přehrávat videa v HD rozlišení, spouštět hry přes celou obrazovku a chatovat. Procházení fotogalerie má připomínat reálná fotoalba. Pohyb od jedné obrazovky ke druhé by měl být rychlý a snadný. Zoom pak umožňuje kvalitní přiblížení na poslední statusy či fotky přátel, přičemž horní lišta vás okamžitě upozorní na nové vzkazy tak jako v klasickém internetovém okně. Celková aktualizace se vztahuje i na iPhone.


O vydání aplikace se diskutovalo už v létě, kdy se dokonce na internetu objevila ukradená verze, která se od dnešní příliš nelišila. Společnost Facebook s vydáním ale otálela dlouhý čas. Dočkat by se jednou mohli i uživatelé operačního systému Android.

 

Právě se děje

Další zprávy