Čína dobývá svět, Becherovka dobývá Čínu

Petr Jemelka Petr Jemelka
12. 2. 2010 14:35
Minulý týden byla čínské veřejnosti poprvé představena Becherovka.
Foto: www.becherovka.cz

Praha - Výrobce tradičního českého likéru společnost Jan Becher - Královská Becherovka se chystá dobýt největší asijský trh.

Nejedná se o první kontakt tohoto bylinného nápoje s čínskými pijáky. První Becherovka dorazila do Číny v roce 2007, kdy tam byl vyslán první kontejner s 10 tisíci litry tohoto nápoje. 

Nyní má ale vedení Becherovky mnohem ambicioznější plány. Chystá razantní navýšení exportu do této země s cílem vydobýt si na trhu pevnou pozici.

Minulý týden se na Českém velvyslanectví v Pekingu uskutečnilo představení Becherovky čínské novinářské obci a politickým a obchodním představitelům.

Prezentace charakteristického českého nápoje před čínskými novináři se zúčastnil mimo jiné český velvyslanec Libor Sečka.

"Otevřeli jsme nový, velký trh, což považujeme za důležitý mezník v exportu naší hlavní značky. Konzumenty v Číně nejvíce zaujal přírodní původ Becherovky a její kvalita.Velký dojem pak zanechává více než 200letá tradice Becherovky a její historie plná úspěchů," shrnuje svou misi v Číně Anthony Schofield, generální ředitel společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka.

 

Právě se děje

Další zprávy