Startuje televize Mňam TV, láká na Itala Ridiho i na Rosáka

Ekonomika Ekonomika
17. 2. 2015 14:30
Televize o vaření chce ve střednědobém horizontu získat sledovanost až tři procenta.
Foto: Thinkstock

Praha – Specializovaná „gastronomická“ televize Mňam TV začne vysílat v sobotu 21. února. Do Česka přinese neplacené, volně dostupné čtyřiadvacetihodinové vysílání o vaření a zdravém životním stylu, stavět chce hlavně na vlastních pořadech.

Už tento týden běží zkušební vysílání v Regionální síti 8, zatím jde o pilotní smyčku. Tento multiplex pokrývá přes 54 procent české populace a naladit si jej mohou především diváci ve velkých městech. Dostupná bude například i zákazníkům UPC s tarify Klasik a Komfort.

„Na obrazovce se představí přední profesionálové z oboru, jako například Emanuele Ridi, Marcel Ihnačák, talentovaná food blogerka se specializací na zdravé stravování Markéta Pavleje (blog Kitchenette) či moderátor Jan Rosák,“ říká Erika Luzsicza, ředitelka společnosti Axocom, která Mňam TV zastupuje distribučně a obchodně. Už dříve uvedla, že ze zahraničních pořadů se objeví například show Jamieho Olivera nebo Hestona Blumenthala.

Provozovatelem kanálu je společnost CE Media, kterou založil britský investor, který má s podobným projektem zkušenosti ze skandinávských zemí. "Cílem Mňam TV je získat ve střednědobém horizontu sledovanost až tři procenta," dodává Luzsicza.

Jak připomíná server Mediaguru, specializovaným kanálem je rovněž TV Paprika, která ale vysílá na kabelu, satelitu a internetové televizi. Českým divákům je na satelitu k dispozici také Food Network, ovšem kanál není lokalizovaný do češtiny.

 

Právě se děje

Další zprávy