Restauratér nemohl najít lidi, zavedl nový model: Sněz, co můžeš, máš na to 60 minut

Iva Špačková Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Foto: Iva Špačková

Impulz pro změnu

Hlavním impulzem, který rozhodl o tom, že Petr Neumann all inclusive zavedl do svého podnikání, byl však nedostatek pracovníků.

"Lidé nejsou, nebo nejsou ochotni pracovat za podmínek, které mohu nabídnout. Obsluhovat lidi - to není o klidu. Možná i proto je těžké v dnešní době, kdy je nízká nezaměstnanost, někoho najít," přemýšlí podnikatel.

Situace začala být napjatá už před třemi lety, letos se však problém s nedostatkem zaměstnanců vyhrotil. "Byl jsem ve stresu, už to nešlo stíhat a říkal jsem si, že musím něco změnit, protože už takto nemohu dál," popisuje.

 

Právě se děje

Další zprávy