Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Nový model
Každý, kdo dnes přijde do restaurace v hlavní špičce mezi 10:00 a 15:00, si může za 139 korun koupit vstup na jídlo a pití zdarma. Děti platí 100 korun. Kdo si chce vzít jídlo domů, zaplatí 100 korun za 600 gramů (250 g masa a 350 g přílohy) a vše nad tuto váhu pak platí v režimu 169 korun za kilogram.
V nabídce jsou jak hotovky, tak minutky, saláty, polévky, zákusky i pití včetně kávy a piva.
"Když přijde někdo nový, vysvětlím mu, jak to tu funguje. Na účtence má čas, kdy si oběd zaplatil a jak dlouho může jíst. Zatím jsem nemusel řešit, že by zde někdo vysedával mnohem déle a já bych mu musel pravidla připomínat," říká.