Restauratér nemohl najít lidi, zavedl nový model: Sněz, co můžeš, máš na to 60 minut

Iva Špačková Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Foto: Iva Špačková

Nový model

Každý, kdo dnes přijde do restaurace v hlavní špičce mezi 10:00 a 15:00, si může za 139 korun koupit vstup na jídlo a pití zdarma. Děti platí 100 korun. Kdo si chce vzít jídlo domů, zaplatí 100 korun za 600 gramů (250 g masa a 350 g přílohy) a vše nad tuto váhu pak platí v režimu 169 korun za kilogram.

V nabídce jsou jak hotovky, tak minutky, saláty, polévky, zákusky i pití včetně kávy a piva.

"Když přijde někdo nový, vysvětlím mu, jak to tu funguje. Na účtence má čas, kdy si oběd zaplatil a jak dlouho může jíst. Zatím jsem nemusel řešit, že by zde někdo vysedával mnohem déle a já bych mu musel pravidla připomínat," říká.

 

Právě se děje

Další zprávy