Restauratér nemohl najít lidi, zavedl nový model: Sněz, co můžeš, máš na to 60 minut

Iva Špačková Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.
Foto: Iva Špačková

Lék na shon a stres

Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak jeho experiment dopadl.

Postaru už to nešlo

Petr podniká ve stravování od roku 2007. Posledních šest let nabízí hostům jídlo v restauraci Antik, kterou má pronajatou kousek od libereckého zábavního centra Babylon.

Jeho den začal kolem sedmé hodiny ráno, kdy vstával a vyjel do práce, aby se připravil na hlavní obědovou špičku mezi desátou dopoledne a třetí odpoledne. Dopředu si mohl připravit jen několik věcí a pak musel čekat, co si kdo objedná, a teprve začít vařit. "Byl to velký shon a stres. Nevěděl jsem, kde mi hlava stojí," popisuje své podnikání Petr.

S přípravou obědů mu pomáhal ještě jeden kuchař a číšníci, kteří roznášeli jídlo hostům. S pomocnou sílou se v restauraci prohánělo osm až 10 lidí podle sezony.

 

Právě se děje

Další zprávy