Restauratér nemohl najít lidi, zavedl nový model: Sněz, co můžeš, máš na to 60 minut

Iva Špačková Iva Špačková
Aktualizováno 31. 12. 2018 18:30
Petr Neumann je vyučený kuchař. Po škole získával tři roky praxi a před jedenácti lety začal sám podnikat. V Liberci provozoval několik let klasickou restauraci, letos však byl donucen její fungování změnit. Zavedl neomezenou konzumaci po dobu jedné hodiny. Podívejte se, jak mu jeho podnikatelský experiment dopadl.

Impulz pro změnu

Foto: Iva Špačková

Hlavním impulzem, který rozhodl o tom, že Petr Neumann all inclusive zavedl do svého podnikání, byl však nedostatek pracovníků.

"Lidé nejsou, nebo nejsou ochotni pracovat za podmínek, které mohu nabídnout. Obsluhovat lidi - to není o klidu. Možná i proto je těžké v dnešní době, kdy je nízká nezaměstnanost, někoho najít," přemýšlí podnikatel.

Situace začala být napjatá už před třemi lety, letos se však problém s nedostatkem zaměstnanců vyhrotil. "Byl jsem ve stresu, už to nešlo stíhat a říkal jsem si, že musím něco změnit, protože už takto nemohu dál," popisuje.

 

Právě se děje

Další zprávy