Obrat u benzinových pump. Pohonné hmoty poprvé od listopadu zdražily

ČTK ČTK
10. 3. 2016 8:44
Paliva zlevňovala nepřetržitě od loňského listopadu, v posledním týdnu ale průměrná cena benzinu stoupla o devět haléřů na litr a u nafty o 16 haléřů. Důvodem je rostoucí cena ropy na světových trzích.
Nafta, diesel. Ilustrační foto
Nafta, diesel. Ilustrační foto | Foto: Thinkstock

Praha - Pohonné hmoty v Česku v uplynulém týdnu poprvé od listopadu zdražily. Průměrná cena nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se proti minulé středě zvýšila o devět haléřů na 26,53 koruny za litr. Litr nafty řidiči natankují za průměrných 24,94 koruny, což je o 16 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů firmy CCS, která ceny sleduje.

Nejdražší pohonné hmoty jsou v Praze. Tamní čerpací stanice nabízejí litr benzinu v průměru za 27,16 koruny. Jeho cena se přes sedmadvacetikorunovou hranici dostala ještě na Vysočině, kde Natural stojí 27,13 koruny. Litr nafty se v metropoli prodává za průměrných 25,96 koruny..

Nejlevněji naopak řidiči natankují v Libereckém kraji. Litr benzinu tam stojí průměrně 25,92 koruny a nafty 24,22 koruny.

Paliva zlevňovala nepřetržitě od loňského listopadu. Nejdražší byly pohonné hmoty v období posledních sedmi let v roce 2012, kdy benzin stál v Česku přes 38 korun a nafta 37 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy