Kellnerovi klíčoví lidé: Blízcí kolegové, přátelé i politici lemující jeho kariéru

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
1. 4. 2021 5:30
Nejbohatší Čech Petr Kellner, který v sobotu tragicky zahynul v šestapadesáti letech při havárii vrtulníku na Aljašce, za sebou zanechal obrovský majetek. Osiřelo však i největší české vlivové impérium, jež kolem své PPF za 30 let vybudoval. Kdo patří do sítě lidí zajišťující bezpečný rozvoj největší středoevropské investiční firmy? Připomeňme si nejdůležitější osoby Kellnerova pracovního života.
Foto: Matej Slávik

Mediální divize PPF: Didier Stoessel

PPF své portfolio loni rozšířila také o média, když se po letech opět začala zajímat o televizi Nova, respektive o jejího vlastníka CME. Na podzim 2020 dokončila prostřednictvím dceřiných firem akvizici CME, čímž dostala pod plnou majetkovou kontrolu její aktivity v Česku, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. Podle některých odborníků chtěl Kellner Novu převzít i kvůli mediálnímu vlivu, ten to však opakovaně odmítal.

Pozici generálního ředitele CME převzal Francouz Didier Stoessel, který je odpovědný za český, slovenský, rumunský a slovinský trh. Ten dříve pracoval například jako výkonný ředitel firmy Nova Broadcasting Group v Bulharsku, kterou se dříve snažila PPF ovládnout. To se jí ale nepodařilo, neboť transakci neschválil antimonopolní úřad. Generálním ředitelem CME v Bulharsku se stal Luboš Jetmar.

Mezi odvětví, ve kterých PPF působí, patří dále také třeba strojírenství (zejména Škoda Transportation, v jejímž čele stojí Petr Brzezina), pojišťovnictví (PPF Life Insurance), zemědělství (RAV Argo) a také realitní trh (PPF Real Estate Holding).

 

Právě se děje

Další zprávy