Kellnerovi klíčoví lidé: Blízcí kolegové, přátelé i politici lemující jeho kariéru

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
1. 4. 2021 5:30
Nejbohatší Čech Petr Kellner, který v sobotu tragicky zahynul v šestapadesáti letech při havárii vrtulníku na Aljašce, za sebou zanechal obrovský majetek. Osiřelo však i největší české vlivové impérium, jež kolem své PPF za 30 let vybudoval. Kdo patří do sítě lidí zajišťující bezpečný rozvoj největší středoevropské investiční firmy? Připomeňme si nejdůležitější osoby Kellnerova pracovního života.
Daniel Křetínský
Daniel Křetínský | Foto: ČTK

Přátelé byznysmeni: Daniel Křetínský

Podle Forbesu třetí nejmajetnější Čech Daniel Křetínský (odhadovaný majetek ve výši 78 miliard korun) je spolumajitelem Energetického a průmyslového holdingu (EPH), který v roce 2009 spoluzaložila PPF. Po Kellnerově úmrtí EPH v prohlášení uvedl, že Kellner patřil mezi jeho nejbližší obchodní partnery. 

PPF se sice jako akcionář postupně z holdingu stáhla, Kellner a Křetínský spolu ale jako v případě různých investic spolupracovali i dál. Přes těžební a energetickou firmu LEAG spolu například napůl ovládli čtyři uhelné doly a stejný počet elektráren v Německu. Oba koupili také podíly ve společnosti Mall Group a ve srovnávači cen Heureka.

  • Křetínský je také podle bulvárních médií partnerem Kellnerovy dcery, úspěšné parkurové jezdkyně Anny Kellnerové. 
 

Právě se děje

Další zprávy