Kellnerovi klíčoví lidé: Blízcí kolegové, přátelé i politici lemující jeho kariéru

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
1. 4. 2021 5:30
Nejbohatší Čech Petr Kellner, který v sobotu tragicky zahynul v šestapadesáti letech při havárii vrtulníku na Aljašce, za sebou zanechal obrovský majetek. Osiřelo však i největší české vlivové impérium, jež kolem své PPF za 30 let vybudoval. Kdo patří do sítě lidí zajišťující bezpečný rozvoj největší středoevropské investiční firmy? Připomeňme si nejdůležitější osoby Kellnerova pracovního života.
Akcionář skupiny PPF Ladislav Bartoníček, který byl po úmrtí Petra Kellnera pověřen řízením této společnosti. Snímek z roku 2007.
Akcionář skupiny PPF Ladislav Bartoníček, který byl po úmrtí Petra Kellnera pověřen řízením této společnosti. Snímek z roku 2007. | Foto: ČTK

Spoluakcionáři: Ladislav Bartoníček

Petr Kellner držel v současnosti v PPF majoritní podíl (98,93 procenta), dalšími dvěma akcionáři jsou Ladislav Bartoníček a Jean-Pascal Duvieusart (oba vlastní 0,535 procenta).

  • Právě Bartoníček byl po Kellnerově nečekaném úmrtí pověřen řízením veškerých aktivit ve firmě. Jde o spoluzakladatele PPF a Kellnerova spolupracovníka už od počátku 90. let.

Bartoníček v Kellnerově skupině vždy zastával klíčové posty, nejprve byl jejím výkonným ředitelem, později vedl třeba Českou pojišťovnu. Od roku 2014 také řídil biotechnologickou společnost Sotio, která vyvíjí léky proti rakovině, a dosud měl pod sebou telekomunikační aktivity sdružené v divizi PPF Telecom Group. Dalo se tedy předpokládat, že řízením společnosti bude pověřen právě Bartoníček. Minoritním akcionářem PPF se stal v roce 2007.

Strukturu firem skupiny PPF najdete v infografice zde:

 

Právě se děje

Další zprávy