Kellnerovi klíčoví lidé: Blízcí kolegové, přátelé i politici lemující jeho kariéru

Adéla Očenášková Adéla Očenášková
1. 4. 2021 5:30
Nejbohatší Čech Petr Kellner, který v sobotu tragicky zahynul v šestapadesáti letech při havárii vrtulníku na Aljašce, za sebou zanechal obrovský majetek. Osiřelo však i největší české vlivové impérium, jež kolem své PPF za 30 let vybudoval. Kdo patří do sítě lidí zajišťující bezpečný rozvoj největší středoevropské investiční firmy? Připomeňme si nejdůležitější osoby Kellnerova pracovního života.
Vladimír Mlynář na snímku z roku 2007
Vladimír Mlynář na snímku z roku 2007 | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Spolupracovníci v PPF: Vladimír Mlynář

Vladimír Mlynář je ředitelem pro vztahy s veřejným sektorem skupiny PPF. Dříve působil v politice jako poslanec, zastával také funkci ministra informatiky a šéfporadce někdejšího premiéra Jana Fischera.

  • Mlynář má komunikaci PPF s veřejnými institucemi na starosti od začátku svého působení v této společnosti, tedy od roku 2010, kdy PPF tuto pozici nově vytvořila. Mlynář se tenkrát nechal slyšet, že se Kellner rozhodl využít jeho zkušeností z politiky a státní správy.

Jak již dříve popsal komentátor Aktuálně.cz David Klimeš, Mlynář se tak stal místo Kellnera "styčným důstojníkem" pro vztahy s politikou a veřejnou sférou.

 

Právě se děje

Další zprávy