Nejbohatším Čechům oficiálně vládne žena. Takto vypadá letošní žebříček Forbesu

Ekonomika Ekonomika
5. 10. 2022 10:02
Nejbohatší v Česku je dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou. Druhý je v letošním žebříčku časopisu Forbes majitel KKCG Karel Komárek. Pořadí na prvních pěti místech žebříčku se nezměnilo, v první desítce si nejbohatší Češi jen proměnili umístění. Forbes ve středu žebříček zveřejnil na svém webu.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: iStock

Nováčci

  • Ve stovce nejmovitějších Čechů je sedm nováčků. Mezi nimi se v žebříčku nejvýše umístila na 40. pozici Radoslava Štěpánková s rodinou se jměním za deset miliard korun. Spolu se svými třemi dětmi zdědila majetek zesnulého Františka Štěpánka, bývalého spolumajitele Sokolovské uhelné, dnes SUAS Group.

Nově je ve stovce nejbohatších také dědic a většinový majitel společnosti Meopta Gerald Rausnitz (9,1 miliardy korun), majitel společnosti Pro-Doma Josef Mařinec (osm miliard Kč), Jan Fidler ze SEBRE (4,2 miliardy), Radim Lukeš a Petr Borkovec z Partners (3,6 respektive 3,3 miliardy) a Michal Menšík z DoDo (3,6 miliardy korun).

Spodní hranice pro zařazení do žebříčku se letos posunula na 3,1 miliardy korun z loňských 2,5 miliardy korun.

Do stovky nejbohatších se tak letos nedostali například Jannis Samaras z Kofoly, Zdeněk Studénka ze společnosti Signum či Martin Burda z Palace Capital.

 

Právě se děje

Další zprávy