Nejbohatším Čechům oficiálně vládne žena. Takto vypadá letošní žebříček Forbesu

Ekonomika Ekonomika
5. 10. 2022 10:02
Nejbohatší v Česku je dědička impéria PPF Renáta Kellnerová s rodinou. Druhý je v letošním žebříčku časopisu Forbes majitel KKCG Karel Komárek. Pořadí na prvních pěti místech žebříčku se nezměnilo, v první desítce si nejbohatší Češi jen proměnili umístění. Forbes ve středu žebříček zveřejnil na svém webu.
Radovan Vítek na fotografii z roku 2012.
Radovan Vítek na fotografii z roku 2012. | Foto: Matej Slávik

Radovan Vítek

  • Na třetí pozici žebříčku skončil realitní magnát Radovan Vítek se jměním 144 miliard korun.

Forbes už dříve označil Vítka za největšího českého realitního magnáta, kterého "baví tvrdý byznys, nepotrpí si na prázdnou společenskou konverzaci."

Podnikatel je hlavním majitelem realitní společnosti CPI Property Group (vlastní 87,8 procenta), která je jedním z největších tuzemských majitelů maloobchodních ploch. Firma provozuje také hotely a nájemní bydlení. Vlastní nemovitosti v Česku, Maďarsku, Polsku, na Slovensku, v Chorvatsku, Švýcarsku, Francii, Rumunsku, Rusku a Británii. 

Vítkův byznys zažil podle Forbesu značné koronavirové turbulence, ze kterých se teď postupně oklepává. Utrpěly hotely a obchodní centra, ziskovost si naopak udržely byty a hlavně kanceláře, které tvoří 52 procent nemovitostního portfolia.

 

Právě se děje

Další zprávy