FlixBus chce dobýt i železnici. Partnerem německého FlixTrain bude Leo Express

ČTK ČTK
Aktualizováno 6. 3. 2018 17:29
FlixTrain se prozatím soustředí pouze na Německo, nabídne pravidelné spoje mezi Hamburkem a Kolínem a mezi Berlínem a Stuttgartem.
FlixTrain.
FlixTrain. | Foto: Flixbus

Berlín - Autobusový přepravce FlixBus vstoupí po několikaměsíční fázi testování na trh železniční přepravy v Německu. Od 24. března spouští pravidelný spoj mezi Hamburkem a Kolínem nad Rýnem a v dubnu začnou vlaky FlixTrain jezdit mezi Berlínem a Stuttgartem.

Šéf společnosti André Schwämmlein dodal, že firma přemýšlí také o rozšíření nabídky o dálkové vlakové spoje. FlixBus již nyní na trase Berlín-Stuttgart provozuje spolu s českou společností Leo Express vlaky Locomore.

FlixTrain se prozatím soustředí pouze na Německo. "Přeshraniční provoz je komplikovaný kvůli rozdílným systémům. Tam sázíme na autobus," řekl Schwämmlein.

Nové vlaky budou ve firemní zelené barvě. Schwämmlein doufá, že díky vlakovému spojení osloví firma nové zákazníky, z čehož budou těžit i její dálkové autobusy.

Cena jízdenky má zprvu začínat na 9,99 eura (254 korun). Kromě české firmy Leo Express bude dalším partnerem společnosti FlixBus v Německu norimberská firma BahnTouristikExpress, uvedla agentura DPA.

FlixBus zahájil provoz v Německu v roce 2013 po deregulaci trhu dálkové dopravy. Vedle Německa působí prostřednictvím partnerských dopravců ve 26 evropských zemích včetně České republiky. Denně provozuje spoje do 1400 destinací. V Česku působí od roku 2014.

 

Právě se děje

Další zprávy