Problémy na D2 směrem na Slovensko. Dopravu tam stále komplikuje likvidace nehody kamionů

ČTK ČTK
28. 7. 2018 23:11
Dálnici D2 ve směru na Slovensko v sobotu ochromila nehoda dvou kamionů. Likvidace škod omezí důležitou dopravní tepnu patrně až do nedělního rána.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Aktuálně.cz

Brno -  Nehoda se stala před 11:00 a obešla se bez zranění. Oba kamiony ale sjely do příkopu a celé odpoledne byl zavřený pravý jízdní pruh a před 33. kilometrem se tvořily kolony. Po 20:00 policie dálnici kvůli vyprošťování vozidel zcela uzavřela, potvrdila jihomoravská policejní mluvčí Alice Musilová. Uzavření mělo trvat hodinu, ale protáhlo se do pozdních večerních hodin. 

Podle Musilové se omezení protáhne do neděle, neboť po vyproštění jednoho z kamionů se bude několik hodin překládat náklad z druhého. "To bude probíhat s největší pravděpodobností ve stejném režimu jako dnes (uzavřený pravý jízdní pruh směrem Lanžhot). Poté bude firma vyprošťovat druhý kamion," vysvětlila.

Během odpoledne se překládal náklad z obou havarovaných aut. "Při překládce kamionů se vyskytly komplikace, které časově prodloužily původně plánovaný čas," uvedla Musilová. Při uzavírce řidiči využívají mezi 25. a 41. kilometrem objízdnou trasu po souběžné silnici druhé třídy. Vzhledem k silnému sobotnímu provozu, kdy se střídaly dovolenkové turnusy, byla dopravní situace během dne velmi komplikovaná.

Při dopolední nehodě se polský kamion snažil předjet kamion bulharský. "Při jízdě v levém pruhu pravděpodobně usnul a vytlačil kamion v pravém pruhu do příkopu. Sám do něj sjel také. Nehoda se obešla bez zranění, ani jeden z řidičů nepožil alkohol," řekla Musilová.

Komplikace byly přes den i na dálnici D1 v okolí Brna. Podle policejního webu, který informuje o dopravní situaci, se tvořily kolony před 189. kilometrem směrem na Prahu. Provoz je zde svedený kvůli stavbě do zúžených pruhů, v pravém stojí porouchané auto. Před tvorbou kolon varovaly policisté i v opačném směru před 181. kilometrem, kde začínají omezení a auta jezdí ve zúžených pruzích.

VIDEO: Zpoždění opravy D1 u Humpolce. 

Briefing generálního ředitele ŘSD ČR Jana Kroupy k průběhu opravy dálnice D1. | Video: DVTV
 

Právě se děje

Další zprávy