Díla za miliony korun se budou dražit on-line. Podívejte se na největší favority

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková - za podpory: logo Kodl
21. 11. 2020 16:54
Obdivovatelé výtvarného umění i zájemci o investice do vzácných děl budou letos jednu z nejvýznamnějších aukcí roku sledovat zřejmě přes obrazovku. Z pražského Žofína ji bude on-line přenášet Galerie Kodl, která má v nabídce opět řadu zajímavých "kousků". Podívejte se na ty nejvzácnější.
Josef Čapek: Střelená vrána
Josef Čapek: Střelená vrána | Foto: Galerie KODL

Letos jinak - on-line

Aukce se uskuteční 29. listopadu na pražském Žofíně. Osobní účast na aukci se bude řídit aktuálními platnými doporučeními vlády.

"Vzhledem k situaci stále ještě nevíme, zda půjde jen o on-line aukci, nebo zda bude umožněna přítomnost alespoň omezeného počtu návštěvníků," vysvětluje mluvčí Galerie Kodl Terezie Kaslová. 

Letošní mimořádná koronavirová situace přispěla k výrazným změnám i v aukčním světě. "Pro nás bude zásadní novinkou právě dražba on-line, která umožní nákup uměleckého díla z pohodlí a bezpečí domova. Galerie Kodl připravila pro tyto účely nový aukční portál Artsbay.cz. Dále bude možné se do aukce zapojit i přes webové stánky Invaluable.com a Livebid.cz," říká Kaslová. 

Zájemci o koupi mohou podle ní již tradičně pověřit plnou mocí zástupce galerie a podat pevný limit nebo dražit po telefonu. Připraven je i přenos z aukce. 

 

Právě se děje

Další zprávy