Za novým majitelem carga ČSA je neznámý investor

hpv
9. 10. 2007 10:30
Cenu firma možná zveřejní později
Foto: Ondřej Besperát

Praha - Společnost Central European Handling, která koupila v aukci od ČSA Cargo terminál, poprvé veřejně přiznala, že s financováním nákupu jí pomohl jiný investor.

"Novým a jediným členem představenstva se stane pan Kamil Slavík. A to proto, že je to přání našeho investora," uvedl pro server Aktuálně.cz Jan Špirk, který nového majitele Kamila Slavíka mediálně zastupuje. Na otázku serveru, kdo je investorem, však Špirk odmítnul odpovědět.

Dosavadní vedení carga zůstává. Ředitel společnosti Vladimír Perný tak bude i nadále v čele firmy, která cargo provozuje.  Změní se pouze představenstvo společnosti. 

Kamil Slavík má s letectvím zkušenosti již z minulosti. V ČSA pracoval od roku 1987 a od roku 1998 dokonce Cargu šéfoval.

Cenu, za jakou společnost CEH cargo vydražila, zatím oficiálně neuvedla. "Musíme se na tom nejprve domluvit s ČSA," uvedl Špirk. V médiích se spekulovalo, že nový majitel nabídl Českým aeroliniím necelou miliardu korun. V posledních týdnech se však množí mluví o tom, že vítězná cena byla nižší.

O koupi carga mělo zájem několik firem. Na zúžený seznam zájemců se kromě CEH dostaly ještě: CTP Invest, belgický Aviapartner Group, turecký Celebi Holding a Odien Asset Management.

CEH pak v aukci nabídl nejvyšší cenu.

 

Právě se děje

Další zprávy