ČSA vyvádí catering a cargo do samostatných firem

Dušan Klimeš
6. 4. 2007 14:23
Rozprodej majetku ČSA se blíží
Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - ČSA se zbavují svých divizí, které přímo nesouvisí s létáním. Možná jim to zajistí kladný hospodářský výsledek za letošní rok.

O prodeji nákladní dopravy, tedy carga, a cateringu jednají ČSA již delší dobu. Nyní zápisem do obchodního rejstříku vznikly dvě samostatné akciové společnosti.

"Vyčlenění dceřiných společností schválila v lednu mimořádná valná hromada a učinila tak první krok k uvažovanému odprodeji obou společností," říká tisková mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

Foto: ČSA

Ten se ale uskuteční jen v případě, že nabídky budou pro ČSA výhodné, dodává.

To je jedna z podmínek, jak části ČSA vůbec prodat: vyvést majetek na samostatné akciové společnosti, které posléze přejdou na nového majitele.

Prodej dvou divizí by po dlouhé době letos mohl České aerolinie dostat do zisku.

Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz
  • ČSA se konečně daří. Prodej roste - Přestože poklesla kapacita měřená tak zvanými osobokilometry, podařilo se Českým aeroliniím od září do listopadu zvýšit výnosy asi o osm procent. Může prý za to prodej.

Pokud by se je ale prodat nepovedlo, ztráta by mohla znovu činit až 300 milionů korun.

Ředitelem a předsedou představenstva nově založené dceřiné společnosti Air Cargo Terminal se od dubna 2007 stal Vladimír Perný, který dosud zastával v Českých aeroliniích funkci ředitele ČSA Cargo.

Air Czech Catering bude řídit a pozici předsedy představenstva obsadí František Ševčík, který dosud zastával funkci výkonného ředitele útvaru Palubní služby ČSA.

Do nově založených dceřiných společností přešlo k 1. dubnu celkem 534 zaměstnanců ČSA.

 

Právě se děje

Další zprávy