Vstávejte dřív a na dluhy vydělejte, radí Řekům Němci

Petr Jemelka Petr Jemelka
10. 3. 2010 14:52
Německo-řecké vztahy kvůli řeckému deficitu silně trpí
Foto: Aktuálně.cz

Berlín - Řecko-německé vztahy se v poslední době vyostřují. Čím dále více Němců, včetně tamních politiků, je totiž přesvědčeno, že si Řekové své problémy způsobili sami a teď chtějí po Německu, aby jejich neschopnost zaplatilo.

Ve snaze vyhnout se placení řeckých dluhů přicházejí Němci s čím dál zoufalejšími pokusy, jak se vyhnout přímé pomoci. Nyní přišli s další radou k nezaplacení 

Nejdříve dva němečtí poslanci prostřednictvím německého deníku řecké vládě radili, aby prodala neobydlené ostrovy. Vycházeli přitom z filozofie, že když je někdo zadlužen, musí prodat majetek, aby dostál svým závazkům. 

Vstáváme brzy a pracujeme celý den, píší Němci

Teď se bulvární list Bild do Řecka obul ještě silněji. V otevřeném dopise adresovaném řeckému premiérovi Georgeovi Papandreouovi vyzývá Řeky, aby pracovali celý den tak, jako to mají ve zvyku Němci.

"U nás lidé pracují do 67 let a nedostávají 14. platy. Naši zemědělci nešvindlují s miliony neexistujících olivovníků a němečtí taxikáři dávají účtenky. Sice máme veřejné dluhy, ale jsme schopni je splácet. To proto, že vstáváme brzy a pracujeme celý den. Chceme být s vámi kamarádit, proto jsme Řecku od té doby, co přijalo euro, dali už 50 miliard eur," píše se mimo jiné v otevřeném dopise.

 

Právě se děje

Další zprávy