Volání kamkoliv přijde jen na korunu, láká teď U:fon

ČTK ČTK
4. 6. 2012 12:30
Snížení cen, které nemá na trhu obdoby, firmě umožní pokles poplatků mezi operátory

Praha - Mobilní operátor MobilKom nabídne volání ze své sítě U:fon do všech ostatních sítí, včetně zahraničních, za jednu korunu za minutu. Firma to oznámila na svých internetových stránkách.

Snížení cen, které dosud nemá na trhu obdoby, firmě umožní pokles poplatků, které si operátoři platí mezi sebou.

Nový tarif nazvaný "Volání za korunu" vyjde na 200 korun měsíčně a obsahuje sto volných minut. Po jejich vyčerpání bude hovorné za jednu korunu za minutu včetně DPH. Poslání jedné SMS bude stát 1,50 koruny, což je cena běžná i u ostatních operátorů.

Průměrná cena mobilního volání v Česku je podle Českého telekomunikačního úřadu 2,51 koruny za minutu. Česko patří ve srovnání s ostatními evropskými státy mezi země s nejdražším mobilním voláním.

Úřad se dlouhodobě snaží mobilní operátory motivovat k poklesu cen snižováním takzvaného terminačního poplatku, který si operátoři platí za hovory mezi sebou. Poplatek v červenci klesne z 1,08 Kč na 72 haléřů za minutu. Do konce roku by se měl dostat na 50 haléřů.

Potřebujete jiný telefon

Zákazník, který chce službu používat, může využít vlastního telefonu pro síť U:fon, nebo si jej koupit od operátora za 290 korun. Uživatel nemusí uzavírat žádný závazek, součástí tarifu je dnes pouze standardní vratná kauce 500 korun.

U:fon využívá pro mobilní telefonování a připojení k internetu síť CDMA, která není kompatibilní s běžně užívaným standardem GSM. Má kolem 100 tisíc zákazníků. Firma, kterou vlastní skupina Divenno Holdings, má projít konkurzem a bude na prodej.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Mobilní operátoři - kde je volání nejvýhodnější.

 

Právě se děje

Další zprávy