Tesco rozšiřuje online nákupy pro pětinu obyvatel ČR

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
18. 7. 2012 10:55
Potraviny po internetu si nově koupí také lidé z Mladoboleslavska a Kladenska
Foto: Tesco Stores

Praha - Obchodní řetězec Tesco rozšíří během tohoto týdne svůj online prodej také na Mladoboleslavsko a Kladensko. E-shop s dovozem nákupu za příplatek 99 korun zatím mohli využít jen lidé z Prahy a blízkého okolí.

Rozšíření prodeje umožní společnosti Tesco pokrýt zhruba pětinu tuzemské populace, dostupnost služby bude rozšířena o 154 obcí ve zmíněných regionech.

Společnost spustila službu v lednu letošního roku a od té doby se do ní zaregistrovalo 30 tisíc zákazníků. Ti nakoupili 2,2 milionu výrobků. Podle statistik společnosti je hodnota průměrného nákupu přes internet zhruba desetkrát vyšší než při nákupu v kamenné prodejně.

Tesco zároveň nově upravilo také cenu za dovoz - ta se nově pohybuje v intervalu od 69 do 99 korun v závislosti na zvoleném času dodávky.

I nadále lze nákup v e-shopu Tesca zaplatit pouze platební kartou. Pokud tak zákazník učiní online, zaplatí poplatek ve výši jedné koruny. Když zaplatí kartou fyzicky až při dodávce nákupu, tak poplatek roste na 20 korun.

Podobný e-shop plánuje také Interspar. "Zprovoznění plánujeme v horizontu několika měsíců. Původně jsme počítali ještě s letošním rokem, ale možná to bude spíš na začátku příštího roku," řekl na konci června generální ředitel Spar Česká obchodní společnost Martin Ditmar.

 

Právě se děje

Další zprávy