Student Agency zavádí novou linku z Brna do Budějovic

ČTK ČTK
20. 3. 2013 17:12
O nové lince z Brna do Českých Budějovic rozhodli cestujícíc v anketě
Autobusy Student Agency na nádraží Florenc
Autobusy Student Agency na nádraží Florenc | Foto: Ondřej Besperát

Brno - Společnost Student Agency zavede od pondělí 15. dubna novou autobusovou linku z Brna do Českých Budějovic. V každém směru začnou jezdit dva spoje, jeden přes Jihlavu a Tábor, druhý přes Třebíč a Jindřichův Hradec. Jízda potrvá tři hodiny a 45 minut.

Linka vznikla v návaznosti na anketu mezi cestujícími. Podle ředitelky autobusové dopravy Student Agency Ivany Kašické byl tento spoj jedním z pěti nejžádanějších. Z podobného popudu začaly takto jezdit v březnu autobusy mezi Brnem a Zlínem.

Dospělý cestující zaplatí za jízdenku buď 210 korun, nebo 190 korun za kreditovou jízdenku. Například u Českých drah zaplatí 210 až 250 korun podle toho, v jakém předstihu si ji zakoupí. Má-li IN kartu, tak 170 až 210 korun. Autobusový spoj společnosti ČSAD Jihotrans stojí při on-line nákupu mezi 209 a 235 korunami.

Student Agency svými autobusy obslouží buď Jihlavu, Pelhřimov a Tábor, ve druhé variantě Třebíč, Telč a Jindřichův Hradec. "Nabízíme tedy spojení do dalších cestovatelsky atraktivních míst," doplnila Kašická. Jízdenky jsou již v předprodeji.

Největším dopravcem na této trase jsou zatím České dráhy, vlaky zde jezdí ve dvouhodinových intervalech, cesta jim trvá čtyři a půl hodiny.

 

Právě se děje

Další zprávy