Soud odmítl insolvenční návrh na ECM, nebyl úplný

Veronika Skálová ČTK Veronika Skálová, ČTK
12. 4. 2011 14:57
Pondělní návrh České spořitelny soud zamítl v úterý
Budova postavená ECM v Praze na Pankráci.
Budova postavená ECM v Praze na Pankráci. | Foto: ECM

Praha - Kvůli chybějícím údajům zamítl Městský soud v Praze insolvenční návrh České spořitelny na developera ECM Real Estate Investment.

Jak informovala ČTK, v návrhu chyběly konkrétní informace o splatnosti pohledávek dalších věřitelů společnosti.

Podle návrhu dluží společnost bance více než 7 milionů korun na úrocích z dluhopisů po splatnosti a 179 milionů před splatností jako jistinu z vydaných dluhopisů.

Spořitelna v návrhu také uvedla, že developer má nejméně dalších pět věřitelů s pohledávkami přesahujícími 16 milionů korun.

Soud ale s informacemi banky o dalších věřitelích spokojený není. "Není zřejmé, zda závazky vůči dalším označeným věřitelům jsou po dobu delší 30 dnů po lhůtě splatnosti," stojí v dnešním dokumentu. Existence věřitelů s pohledávkami přes 30 dnů po lhůtě splatnosti je přitom jedna ze zákonných podmínek úpadku.

Dění okolo společnosti ovlivnilo i pražskou burzu. Akcie společnosti ECM začaly výrazně ztrácet už v pondělí, po podání insolvenčního návrhu. Propadly se o více než 10 procent na 73,50 koruny. V průběhu úterního dopoledne pak muselo být kvůli prudkému poklesu dvakrát pozastaveno obchodování s akciemi společnosti - nejprve o 20, později téměř o 35 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy