Slovenský soud zrušil konkurz na SkyEurope

Zpravodajská směna
29. 12. 2009 12:15
Důvodem je nedostatek majetku zkrachovalých aerolinek
Aerolinka vyhlásila bankrot v září
Aerolinka vyhlásila bankrot v září | Foto: Aktuálně.cz

Bratislava - Okresní soud v Bratislavě zrušil konkurz na leteckou společnost SkyEurope Airlines. Důvodem je prý nedostatek majetku, který už ani nestačí na zaplacení nákladů za konkurz a platů zaměstnanců.

"Zároveň je důvodem rozhodnutí i to, že čím déle bude pokračovat konkurz, tím více bude narůstat celkový objem konkurzních nákladů, a bude se tím postupně snižovat možnost uspokojení věřitelů," informoval Aktuálně.sk mluvčího bratislavského krajského soudu Pavel Adamčiak.

Soud podle něj takto rozhodl již 21. prosince. Věřitelé i konkurzní správce se proti rozhodnutí mohou odvolat do patnácti dní. Usnesení tedy zatím není pravomocné.

Konkurzní správce Ľubomír Bugáň spočítal celkovou hodnotu majetku zkrachovalé společnosti na 5,69 milionů eur (asi 150,3 milionu Kč).

Objem závazků bývalých dopravců nebyl do poloviny prosince vyčíslen. "Seznam přihlášených pohledávek chceme mít dokončený do konce roku," uvedl Bugáň.

Konkurz letecké společnosti začal letos na začátku září. Tehdy SkyEurope Airlines vyhlásila bankrot, který neoddálila ani několikaměsíční snahou o restrukturalizaci hospodaření.


 

Právě se děje

Další zprávy