Sloučení Raiffeisenbank a eBanky přijde na stamiliony

sti
10. 9. 2007 15:45
Investice za stamiliony je v další fázi.

Praha - Další etapa spojování Raiffeisenbank a eBanky odstartuje pro klienty 24. září. Banky dnes představily společný produkt eKonto, který má být vlajkovou lodí v produktech pro drobnou klientelu.

V budoucích letech to také bude ten, kdo ponese pomyslnou štafetu eBanky, poté, co její jméno zanikne a zůstane pouze Raiffeisenbank. Sami bankéři nyní spíše pro obě banky používají spojený název "eRB", ten se však nikde jinde než v pracovních materiálech bankéřů v době spojování obou bank neobjeví.

Zároveň Raiffeisenbank představila harmonogram, jak propojení obou bank bude pokračovat.

S novým eKontem chystá první společnou reklamní kampaň obou bank. V první polovině příštího roku sjednotí nabídku produktů a služeb a v létě chystá jednotný brand. V polovině roku 2008 by také mělo dojít k právní fúzi obou bank a zrušení jednoh z bankovních kódů, a to čísla 2400 patřícího eBance. Po sloučení bude banka používat název Raiffeisenbank.

Foto: Aktuálně.cz

Konec všech ´nemusím´

"Spojená banka se chce stát bankou s nadstandardními službami a špičkovým poradenstvím. Klient je pro nás na prvním místě a proto jsme se rozhodli, že nové změny odrazí i nový slogan provázející sloučenou banku," řekl na tiskové konferenci generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman. Od podzimu tak banka bude vystupovat se sloganem "Banka inspirovaná klienty".

Nově banka bude nabízet pro retailové klienty s příjmy nad 25 tisíc korun finanční poradadenství osobních bankéřů. Individuální poradenství budou moci využít i mikrofirmy a SME společnosti. A to navíc ve čtyřech nových pobočkách, které otevřela a dalších sedmi, jejichž otevření připravuje.

To nejdražší naposled

"Náklady na spojení se pohybují v řádech několika stamilionů korun", řekl generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman. "Do dnešního dne banky utratily zhruba polovinu těchto peněz. Největší výdaje si ale vyžádá sjednocení IT systému", dodal.

To je plánované jako poslední krok v rámci sloučení bank a mělo by přijít na pořad dne teprve koncem roku 2009.

Rakouská finanční skupina Raiffeisen International Bank Holding, která v Česku ovládá Raiffeisenbank, dokončila převzetí stoprocentního podílu v tuzemské eBance loni 24. října. Skupina Raiffeisen zaplatila České pojišťovně za stoprocentní podíl v eBance 130 milionů eur (asi 3,7 miliardy korun).

 

Právě se děje

Další zprávy