Setuza je z insolvence venku, nebyla v ní ani týden

Ekonomika Ekonomika
29. 3. 2010 13:48
Soud Pitrovu bývalou firmu do úpadku nakonec neposlal
Setuza pobyla v insolvenci jen necelý týden. Ilustrační foto.
Setuza pobyla v insolvenci jen necelý týden. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Ústí nad Labem - Insolvence ústecké Setuzy opět neplatí. Krajský soud v Ústí nad Labem zamítl návrh kyperské Sonchen Consulting Limited, který Setuzu do úpadku před týdnem poslal.

Setuza se k insolvenčnímu návrhu vyjádřila ještě tentýž den. Právní zástupce společnosti označil návrh Sonchen Consulting za šikanózní. Podle něj byl podán cíleně proto, aby se kyperská společnost vyhnula placení soudního poplatku a zároveň poškodila Setuzu.

Soud však nevyhověl návrhu především proto, že mezi oběma společnostmi zatím stále probíhá soudní spor z roku 2004, kterým se v současné době zabývá Vrchní soud v Praze.

Insolvenčním řízením prošla již vloni

"Insolvenční soud tak považuje za nedostatečně osvědčené, že by měl navrhovatel splatnou pohledávku za dlužníkem, a za vyloučené, aby její existence a zjišťování sporných skutečností mezi účastníky byla prokazována duplicitně v rámci insolvenčního řízení," uvedla soudkyně Renata Zlámalová v odůvodnění svého rozhodnutí.

Setuza, kterou dřív vlastnil kontroverzní podnikatel Tomáš Pitr, se v insolvenčním řízení krátce ocitla už v loňském roce. Ani tehdy ale soud nerozhodl o jejím úpadku.

 

Právě se děje

Další zprávy