Sazku by chtělo 15 firem, na příhlášku zbývají 3 dny

Ekonomika Ekonomika
6. 9. 2011 16:05
O novém majiteli rozhodne pouze nejvyšší nabídka
Sazku získá ten, kdo nabídne nejvíc.
Sazku získá ten, kdo nabídne nejvíc. | Foto: Jan Langer

Praha - Všichni, kdo mají k dispozici půl miliardy korun a pár dalších by byli ochotni přihodit, aby se stali majiteli nejstarší loterijní firmy v Česku, mají poslední tři dny na to, aby se přihlásili do tendru na nového majitele Sazky.

Upozornil na to prostřednictvím tiskové mluvčí insolvenční správce Sazky Josef Cupka. Reagoval také na situaci z minulého týdne, kdy skupina Penta, která je jedním z vážných zájemců o loterijní gigant, vystoupila proti podmínkám tendru.

"Striktní požadavky týkající se finančních plnění v rámci výběrového řízení zcela odpovídají hodnotě nabízeného podniku a požadavku, aby se výběrového řízení účastnili a citlivé informace v jeho rámci získali pouze takoví uchazeči, kteří mají skutečně vážně míněný zájem o koupi. Splnění těchto požadavků by nemělo činit zásadní potíže žádnému potenciálnímu kupci podniku, jehož hodnota se pohybuje v řádu miliard korun," uvedl Cupka v prohlášení.

Mezi podmínky tendru totiž patří například kauce ve výši půl miliardy korun i pokuta pro zájemce, kterého by neposvětil antimonopolní úřad ve výši 1,5 miliardy.

"Otevřenost tohoto tenderu zatím potvrzuje i fakt, že základní informační memorandum ohledně podniku Sazka si v rámci výběrového řízení vyžádalo a obdrželo více než 15 subjektů, které tím jednoznačně daly najevo svůj zájem se výběrového řízení - při znalosti jeho podmínek - účastnit," uvedl insolvenční správce.

Jediným kritériem výběru vítěze má být nejvyšší nabídnutá cena. Zájemci, kteří do pátku podají závaznou přihlášku, pak mají čas do 23. září, aby předložili svou nabídku a složili celou kupní cenu na účet založený pouze za účelem prodeje Sazky. O tři dny později bude vyhlášen vítěz tendru.


 

Právě se děje

Další zprávy