Sazce má pomoci nový úvěr, ručit za něj mají akcionáři

hp
27. 11. 2009 8:40
Věřitelské banky založily konsorcium a nabízejí nový společný úvěr

Praha - Věřitelské banky nabízejí zadlužené společnosti Sazka pomoc ve splácení dluhů. Založily konsorcium a firmě nabízejí, že veškeré její úvěry spojí do jednoho společného.

"Moc jiných možností bankám nezbývá. Takto by se vzájemně jistily. Umožnily by Sazce finanční tíseň přežít a peníze jim vrátit," uvedly nezávislé zdroje Hospodářských novin, které o záchranném plánu věřitelských bank informovaly jako první.

Podle nich však má nový úvěrový model několik podmínek, mimo jiné to, že by akcionáři Sazky měli za novou hromadnou půjčku ručit svými akciemi ve firmě.

Vedení Sazky, která se zadlužila při stavění hokejové arény v pražských Vysočanech, podmínky úvěru ale zatím neodsouhlasilo.

"Spolupráci s finančními partnery zásadně nekomentujeme," uvedl mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund s tím, že se k návrhu věřitelských bank nebude vyjadřovat.

Jak řekl deníku místopředseda Českého olympijského výboru a akcionář společnosti Jiří Kejval, o ručení svými podíly nebyli totiž ještě informováni všichni vlastníci akcií.

 

Právě se děje

Další zprávy