Provozovatel O2 arény na sebe podal insolvenční návrh

Veronika Skálová Veronika Skálová
31. 3. 2011 10:49
Představenstvo akciové společnosti Bestsport tak učinilo kvůli situaci v Sazce
O2 aréna.
O2 aréna. | Foto: Bestsport

Praha - Úpadek Sazky táhne dolů i současného provozovatele O2 arény, jejíž výstavba je důvodem zadlužení loterijního gigantu. Představenstvo společnosti Bestsport oznámilo, že podalo vlastní insolvenční návrh.

"Důvodem je to, že Sazka je jak ručitelem závazků společnosti Bestsport, tak i jejím největším věřitelem v souvislosti s financováním nákladů na výstavbu O2 arény," uvedl mluvčí obou firem Jan Tuna.

Aktuální situace Sazky má podle zprávy přímý vliv na řešení závazků Bestsportu, které souvisí s výstavbou areny.

Bestsport také oznámil, že navzdory insolvenčnímu návrhu pokračuje příprava všech naplánovaných akcí. Zároveň připravuje reorganizaci společnosti.

Galerie z vystoupení Cirque de Soleil v O2 aréně:

Vlastníky firmy, která zajišťuje provoz O2 arény, jsou sportovní a tělovýchovná sdružení. Firma v roce 2010 hospodařila se ziskem 62 milionů korun, což je trojnásobek výsledku z předcházejícího roku. Za loňský rok přišlo na sportovní akce, rodinné show či koncerty celkem 620 tisíc diváků.

V nejbližší době je v aréně naplánovaný například koncert kapel Slayer a Megadeth, dva koncerty Rogera Walterse, koncert skupiny Kabát nebo hokejové utkání mezi Českem a Kanadou.

 

Právě se děje

Další zprávy